Ahoj, dnes (21.3.2017) jsme rozeběhli nový web. Mimo akčních letenek a fóra přinášíme:průvodce destinacemiprůvodce letištiprůvodce aerolinkamiPozději pak pár dalších nápadů, viz administrace ;)Uvítám vaše podněty i  nápady na vylepšení. Pojďme prostě diskutovat nad novým webem. Dost jsme toho díky vám na beta verzi odladili, najdeme další věci i na ostré verzi? .

Nové Cestujlevne.com – vaše připomínky k diskuzi :)

Založil ve fóru Cestujlevne.com

Stačí si kliknout na svoje jméno tady u toho diskusního příspěvku a zobrazí se totéž jako u kohokoli jiného, tj. přidal se před X lety a navštívil X zemí.

0 Citovat

aha, díky :) Ale i to zadávání je hrozné. Nabízí to i země již zadané, země nejdou vybrat z mapy nebo třeba podle vlajek, ale musím ji ručně začít psát.

Imho je hodně lidí, co si chce země spočítat a hledaj kvůli tomu různé aplikace v appstoru. Přitom by tenhle web mohl být pro ně první a ideální volba. Ale není, protože je to krkolomné.

Jakmile máš 50+ zemí, už to není taková sranda :)

2 Citovat

Tak já teda nevím, v profilu v cestovatelské mapě je máš všechny vypsané v tabulce... spočítám si zaplněné řádky tabulky, vynásobím pěti, připočtu počet zemí na posledním neúplném řádku a mám to. Otázka 2 sekund...

1 Citovat

lol, já to myslím tak, že to vyplněné nemám a chci si to začít vyplňovat a počítat :)

3 Citovat

Jo, to je pravda, že na začátku člověk musí koukat na slepou mapu a pracně vzpomínat, kde všude kdy už byl a bylo by jednodušší to vybírat ze seznamu nebo kliknutím na mapu.

3 Citovat

Nefunguje přidávání fotek do diskuze v průvodci. Zkusím dát fotku sem, jestli to funguje aspoň ve fóru.


img-20230506-171145-3.jpg

1 Citovat

Začal jsem psát cestopis. Zjistil jsem, že můžu stejně jako v jiných textových editorech vrátit úpravu pomocí Ctrl+Z. Ale z ničeho nic mi při opakování tohodle příkazu zmizely celý dvě rozepsaná sekce, které jsem přidal jako poslední. A Ctrl+Y už je zpět nevrátilo. 30 minut psaní pryč jen proto, že jsem chtěl odebrat kurzívu, kterou jsem použil. Poprosil bych tedy, jeslti by bylo možné tyhle dvě základní zkratky otestovat a opravit tak, aby funguvali stejně, jako v každém jiném textovém editoru. Nebo se vztahovali jen na textové úpravy a několiv práci s celými HTML elementy. Normálně nemám důvěru psát cokoliv delšího v prohlížeči, protože JavaScript dokáže udělat nepředvídatelné kraviny, ale tady jsem tomu chtěl dát šanci.

Také by mohl fungovat častý auto-save s možným výběrem revizí (jako v gitu). 

6 Citovat

Abych toto minimalizoval, napsal jsem si všechno předem ve Wordu.

5 Citovat

hej asi tak, najlepsie to pisat google documents/word a potom to uz naformatovat priamo na CL

0 Citovat

Po neblahých zkušenostech s místním textovým editorem, kdy jsem taky občas přišel o kus textu, jsem začal psát cestopisy na noťasu v poznámkovém bloku a až ve finále text vložím na CL a zformátuju.

4 Citovat

Překlep: "Pomohla jsem n e psat 3 průvodce" https://www.cestujlevne.com/cestovatele/30314

0 Citovat

Nešlo by přidat nahlašování nevhodných příspěvků i k cestopisům? Spam, jak jinak...

Ještě k tomu zvýšenému důrazu na průvodce - týká se to i průvodců letišti? Moc to tak nevypadá.

2 Citovat

V soukromých zprávách se nedá prokliknout na profil odesílatele. Vyhledávač cestovatelů neumí seřadit výsledky podle abecedy.

2 Citovat

Udělejte nějaká opatření proti spamu. Filtr podle jazyka příspěvků jak tu někdo navrhoval, ověřovací e-mail při založení účtu nebo tak něco... Viz stav CL před chvilkou na fotce v příloze.


snimek-obrazovky-2023-05-18-095505.jpg

4 Citovat

Opravdu nejde alespoň něco udělat s tím množstvím spamu? Jak může někdo s prominutím zasrat fórum tím, že za 20 minut nafláká 40 spam odpovědí a dalších 6 hodin s tím nikdo nic nedělá!?!?

 

14 Citovat

CL nezajde na nedostatek průvodců, cestopisů, diskutujících atd., ale na spam. Dělejte s ním něco, řešte ho.

8 Citovat

To je fakt děs, čím dál tím častěji a víc a víc. Prosím, udělejte s tím něco 🙏

0 Citovat

Koukám, že průvodci letišti mění formát (s poněkud matoucími výsledky), ale zastaralé a neaktuální informace zůstávají. ☹

1 Citovat

Za mě změna k horšímu. Zbytečně musím klikat na 'služby' abych se dozvěděl, že je tam pouze malé bistro a WiFi.

Předtím bylo vše na jedné stránce. 

15 Citovat

Taky dávám přednost původnímu formátu, tj. všechny informace o letišti na jedné stránce, kde jen přeskočím, co mě nezajímá, popojedu dolů na to, co mě zajímá, a nemusím všechno extra rozklikávat. To je jen zbytečná ztráta času a ani přehlednosti to nijak nepřidává.

8 Citovat

Pro změnu jsme se rozhodli z několika důvodů, z nichž jeden byl i pozitivní zkušenost se stejným krokem v případě průvodců destinacemi.

Chápu, že u malého obsahu je jednodušší scrollnout, zejména pak v případě, kdy vím co hledám a kde to najdu.

Rozsekání kapitol nám dává prostor jít víc do hloubky a zpřehlednit obsah nově příchozím cestovatelům.

1 Citovat

Scrollovat musím tak jako tak, neb polovinu displeje (mobilu) mám po úvodních několika řádcích prázdnou, ruší to velmi.

2 Citovat

@David Eiselt: a něco se spamem plánujete dělat? Jeho eliminace by taky zpřehlednila obsah nově příchozím (stejně jako stávajícím) cestovatelům. 

14 Citovat

Mělo by být vyřešeno...

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Pro změnu jsme se rozhodli z několika důvodů, z nichž jeden byl i pozitivní zkušenost se stejným krokem v případě průvodců destinacemi.

Chápu, že u malého obsahu je jednodušší scrollnout, zejména pak v případě, kdy vím co hledám a kde to najdu.

Rozsekání kapitol nám dává prostor jít víc do hloubky a zpřehlednit obsah nově příchozím cestovatelům.

Ještě bych to přehodnotil, teď jsem koukal na BGY, o kterém bych očekával, že bude mít obsáhlého průvodce (bez výhrad k obsahu). Přesto i takto velké a z Česka často navštěvované letiště má v záložce hotely pouze asi 5 řádků textu, informace je to postačující, nicméně to fakt není "kliknutíhodné".

 

3